OGBT

Het ontstaan van ‘OGBT”!!

OGBT staat voor Ondergrondse Boventoon. Het is een iniatief uit Deventer, de stad waar ik leef. Het is ontstaan uit een simpele behoefte, het organiseren van feesten.. Wil ik het feesten noemen? Misschien doet de term ‘concert‘ of ‘opvoering‘ meer recht aan onze ambities. Kunst.

Ja, de kunst van het DJ-en. De kunst van live optreden. OGBT wil niet voor de makkelijke manier gaan, maar streeft ernaar een beleving neer te zetten. Een beleving die zowel auditief als visueel zorgt voor iets dat je mee naar huis kan nemen, iets hebt meegemaakt. Het is aan de bezoeker er de tijd voor te nemen en een mening te vormen over hetgeen hij of zij te horen & te zien krijgt.

Het eerste concept dat OGBT presenteert heet ‘Ongehoord’. Dit is een concept waar wij streven naar het neerzetten van een act die iets speciaals doet, en nog niet eerder in Nederland heeft gedaan. Iets waar men doorgaans jaren voor nodig heeft om onder de knie te kunnen krijgen. Vakmanschap noemen we dat. Het vak DJ-en of Live spelen is een ambacht. Niets meer niets minder. En het is aan OGBT om klanken van deze ambachtelijk geproduceerde platen & sets een podium te geven. Wij streven naar het weergeven van de kunst, naar het geven van een beleving. Het laten ontstaan van magie.

De eerste editie presenteert OGBT Conforce x Versalife x Silent Harbour. Geboren met de naam Boris Bunnik op Terschelling, is deze dromenvanger dagelijks bezig met het creëren van geluid, harmonie. Muziek! Op Nederlands grootste labels labels, Delsin & Clone, geeft hij muziek uit. Albums zoals Escapism & Machine Conspiracy vonden hun weg naar vele liefhebbers van electronische muziek, wereldwijd. Een nieuw album staat te trappelen op de planken van het Rotterdamse Clone, namelijk Versalife – Vantage Point. Vandaar dat wij hem hebben gevraagd om een mix te maken van wat hij zijn beste werk vindt. Geen verwachting, maar muziek.

Jackson Digga luidt de avond in. Al meer dan 10 jaar spelen we samen, wisselen we muziek uit en houden we er dezelfde passie op na; Techno. 100% vertrouwen dat hij doet wat hij het best doet. En als er nog tijd over is na Conforce, sluiten Ronnie Baxter en Qindek hem af. Daar hoef ik geen woorden voor te gebruiken.

Meer info over Ongehoord & OGBT vind je hier.

Ongehoord poster 1